اساتید گرامی، دانش پذیران و زبان آموزان ارجمند، لطفا توجه داشته باشید؛ آشنایی هر چه بیشتر شما با امکانات و قابلیت های موجود در این سامانه می تواند در استفاده بهتر و کارآمدتر از آن نقش به سزایی داشته باشد.

تصاویر این راهنما در حال حاضر برای حالتی است که با استفاده از نرم افزار ادوبی کانکت و با لپ تاپ یا رایانه شخصی وارد سامانه شوید در حالات دیگر اعم از ورود توسط Web browser و یا mobile Application ، تصاویر متفاوت خواهد بود.

قبل از استفاده از این سامانه می بایست حداقل امکانات سخت افزاری و نرم افزاری زیر توسط کاربران فراهم گردد:

۱- یک رایانه یا لپ تاپ Intel 1.4 GHz Pentium 4 or faster processor or equivalent و مجهز به سیستم عامل “Windows 7” یا بالاتر با حداقل ۲ گیگا بایت حافظه (RAM)
۲- یک عدد هدست با کیفیت مناسب (استفاده از میکروفن و اسپیکر داخلی لپ تاپ به دلیل امکان ایجاد اعوجاج و برگشت صدا در کلاس ترجیحا مورد تایید نمی باشد.)
۳- اتصال به اینترنت با حداقل سرعت ۵۱۲kbps متقارن (هنگام حضور در کلاس از دانلود یا استفاده سایر تجهیزات از اینترنت وای فای خودداری نمائید. اتصال رایانه و لپ تاپ با کابل شبکه به مودم نتیجه بهتری از اتصال بیسیم خواهد داشت.)
۴- نصب آخرین نسخه مرورگرهای “Google Chrome” و یا “”Mozila Firefox . (البته توصیه می گردد از مرورگر کروم استفاده نمائید.)
۵- نصب آخرین نسخه نرم افزار “Adobe Connect” بر روی رایانه و یا لپ تاپ،جهت دانلود از لینک های پائین صفحه استفاده نمائید.
۶- نصب آخرین نسخه نرم افزار “Adobe Flash Player” بر روی رایانه و یا لپ تاپ،جهت دانلود از لینک های پائین صفحه استفاده نمائید.
۷- برای امکان تایپ فارسی در قسمت Chat نرم افزار کیبورد فارسی مخصوص را نیز نصب فرمائید. جهت دانلود از لینک های پائین صفحه استفاده نمائید.

راهنمای استفاده از سامانه کلاس های آنلاین:

1.راهنمای اتصال و ورود به سامانه

پس فراهم نمودن سخت افزارها و نرم افزارهای موردنیاز با توجه به مراحل زیر به سامانه آموزش الکترونیکی متصل گردید:

۱-مرورگر خود را باز نموده ( ترجیحا از مرورگر “Google Chrome”) و در قسمت آدرس مرورگر، آدرس “https://Eclass.navidedu.ir” را وارد نموده و دکمه “Enter” را بزنید.

ورود

۲- پس از ورود به سامانه، مطابق شکل روبرو؛ورود به سامانهنام کاربری و رمز عبور خود را وارد نموده و گزینه “login” را کلیک کنید.

اکنون شما با موفقیت به سامانه کلاس های آنلاین موسسه آموزش عالی آزاد نوید پارس – دیباگران متصل شده اید. در این سامانه دوره های که دانشپذیر قبلا ثبت نام نموده و اعلام شروع گردیده است، قابل دسترس خواهد بود.

حضور در کلاس های آنلاین
مطابق تصویر زیر در مقابل عنوان دوره مد نظر علامت را انتخاب نماید و پس از تائید مقررات موسسه (تصویر۱) و انتخاب شیوه ورود – تصویر۲ ( توصیه می

شود ورود از طریق برنامه کاربردی را انتخاب نمائید open in application ) و اعلام موافقت با بازشدن نشانی اینترنتی(تصویر ۳)، وارد کلاس شوید.(تصویر ۴)

درس

البته در صورتی مجاز به ورود به کلاس خواهید بود که استاد دوره قبل از شما وارد کلاس شده و ورود دانش پذیران مجاز اعلام کرد باشد.(در صورت ورود به کلاس تصویری مشابه تصویر۴  را ملاحظه خواهید نمود.)

در غیر اینصورت با دو تصویر زیر ممکن است مواجه شوید:

2. راهنمای استفاده از نرم افزار adobe connect برای کلاس های آنلاین(ویژه دانش پذیران)

در زیر بخش های مختلف نرم افزار “Adobe Connect” به منظور آشنایی بیشتر کاربران معرفی گردیده است. لازم به ذکر است در هنگام پخش کلاسهای ضبط شده هیچ یک از گزینه های زیر فعال نبوده و کاربردی نخواهد بود. در ادامه مهمترین و کاربردی ترین بخشهای این نرم افزار معرفی شده است.

همانطور که در تصویر فوق مشاهده نمودید صفحه نرم افزار “Adobe Connect” به چهار بخش مهم تقسیم شده است که به هریک از این بخشها یک “Pod” گفته می شود که می تواند بسته به نیاز کاربر توسط استاد چیده و مورد استفاده قرار گیرد. این چهار بخش عبارتند از:

– بخش Share:  از این بخش اساتید به منظور نمایش فایلها و برنامه های مورد بحث در کلاس به دانشپذیران استفاده می نمایند.

– بخش Video: به منظور نمایش تصویر استاد و یا تصویر دانشجویانی که توسط استاد مجوز پخش تصویر را دریافت نموده اند.

– بخش Attendess: در این قسمت اسامی شرکت کنندگان و حاضرین در کلاس نمایش داده می شود.

– بخش Chat:  از این بخش کلیه شرکت کنندگان در کلاس می توانند به منظور چت کردن با یکدیگر استفاده کنند.

 منوی Meeting

این گزینه در منوی بالای نرم افزار شامل موارد زیر است:

Audio Setup Wizard: به منظور بررسی عملکرد صحیح میکروفن و اسپیکر از این بخش استفاده می شود.

End Adobe Connect: جهت خروج از نرم افزار

تنظیمات اسپیکر و میکروفن

اطمینان از عملکرد صحیح اسپیکر و میکروفن قبل از شروع کلاس از مهمترین اقداماتی است که دانشپذیران می بایست نسبت به انجام آن اقدام کنند.

۱- به منظور بررسی عملکرد صدا از منوی “Meeeting” گزینه “Auto Setup Wizard” را انتخاب نموده و پس از باز شدن پنجره مربوطه (مطابق تصویر زیر) رو گزینه “Next” کلیک کنید.

۲- در این مرحله در پنجره تست صدا (مطابق تصویر زیر) روی گزینه “Play Sound” کلیک کنید. در این حالت شنیدن صدای موسیقی به معنی عملکرد صحیح در صدای خروجی رایانه می باشد. در صورتیکه صدای موسیقی مذکور از اسپیکر یا هدست به گوش نرسید می بایست تنظیمات مربوط به کارت صدای رایانه خود را چک نمایید. در ادامه به منظور بررسی صحت عملکرد میکروفن روی گزینه “Next” کلیک کنید.

۳- پس از انجام مراحل فوق به پنجره تنظیمات میکروفن وارد خواهید شد. در این قسمت (مطابق تصویر زیر) با مراجعه به منوی کشویی، میکروفن متصل به رایانه خوذ را انتخاب کرده و گزینه “Next” را کلیک کنید.

۴- اکنون در پنجره تست میکروفن (مطابق تصویر زیر) گزینه “Record” را انتخاب کنید. لازم به ذکر است به محض انتخاب این گزینه پنجره کوچکی نمایش داده خواهد شد که می بایست گزینه “Allow” را انتخاب نموه تا ضبط صدا آغاز گردد. با شروع ضبط صدا گزینه “Record” به گزینه “Stop” تبدیل خواهد شد.

در این حالت اندکی صحبت کرده و جهت توقف ضبط صدا روی گزینه “Stop” کلیک نمایید. در ادامه با اتنخاب گزینه “Play Recording” صدای ضبط شده را پخش کنید. اگر صدای پخش شده دقیقا همان صدای ضبط شده بود گزینه “Next” را جهت ادامه کلیک نموده و در غیر اینصورت تنظمیمات میکروفن رایانه خود را چک نمایید.

۵- با انجام مرحله فوق پنجره تست سکوت (مطابق تصویر زیر) نمایش داده خواهد شد. در این حالت ابتدا گزینه “Test Silence” را انتخاب و نهایتا جهت پایان تنظیمات روی گزینه “Next” کلیک کنید.

۶- در پایان به پنجره نهایی تنظیمات صدا که حاوی اطلاعاتی در خصوص وضعیت صدا رایانه می باشد نمایش داده خواهد شد. جهت بستن این پنجره گزینه “Finish” را انتخاب کنید. توجه کنید Volume میکروفن شما در گزارش کم نباشد.

گزینه “Raise Hand”

با توجه به اینکه در کلاسهای آنلاین ممکن است دانشپذیران نیاز به مطرح کردن سوال و یا پاسخ به سوالات استاد را داشته باشد، در این نرم افزار امکاناتی قرار گرفته است که با استفاده از آنها دانشپذیر قادر خواهد بود به مشابه کلاسهای حضوری دست خود را بالا برده و از استاد کسب اجازه نماید. این امکان در نوار ابزار بالای نرم افزار (مطابق تصویر زیر) در زیر مجموعه “Set Status” قرار گرفته است. کلید مثلثی شکل کنار آیکون را انتخاب کنید تا منوی زیر آن باز گردد.

پس از اینکه دانشپذیر از این بخش گزینه “Raise Hand” را انتخاب می کند در کنار نام وی در بخش “Attendess” ایکن “Raise Hand” نمایش داده خواهد شد که با مشاهده آن استاد مربوطه درخواست دانشپذیر را مشاهده و در صورت صلاحدید اقدام به فعالسازی میکروفن وی خواهد نمود تا صدای دانشپذیر در کلاس پخش گردد.

سایر انتخاب های زیر گزینه ی “Raise Hand”، در واقع وضعیت های است که دانش پذیر در طی کلاس می تواند به کمک آنها درخواست یا احساس خود را به استاد دوره منتقل کند.

فعالسازی و تغییر میزان صدای بلندگو

اگر علامت بلنگو روی نوار ابزار نرم افزار به رنگ سبز نباشد، شما نمی توانید صدای کلاس را بشنود. انتخاب این علامت با موس، باعث فعال و غیر فعال شدن آن می گردد و اگر مثلث کنار علامت را انتخاب کنید منو های مربوطه آشکار می شود.

فعالسازی میکروفن

در نوار ابزار دانشپذیران پس از کسب اجازه از استاد جهت صحبت کردن، آیکن میکروفن ظاهر می شود ولی به رنگ سفید. به منظور فعال شدن میکروفن می بایست (مطابق تصویر زیر) از نوار ابزار بالای نرم افزار روی آیکن ظاهر شده مربوط به میکروفن کلیک نمایند. با کلیک روی آیکن مذکور رنگ آن به سبز تغییر یافته و دانشپذیرمی تواند مطالب خود را بیان نماید. لازم به ذکر است به محض انتخاب این گزینه ممکن است، پنجره کوچکی نمایش داده خواهد شد که می بایست گزینه “Allow” را انتخاب نمایید.

چنانچه بعد از به رنگ سبز درآمدن میکروفن، حاضرین در کلاس صدای شما را ضعیف می شنیدند، با انتخاب مثلث کوچک کنار آیکن میکروفن و انتخاب گزینه Adjust mic volume میزان صدای میکروفن را زیاد کنید.

بخش “Attendess”

در این بخش لیست افراد حاضر در کلاس اعم از استاد و دانشپذیران (مطابق تصویر زیر) نمایش داده می شود. نام استاد در بخش “Host” و نام دانشپذیران در بخش “Participants” نمایش داده خواهد شد.

بخش “Chat”

با استفاده از این بخش دانشپذیران می توانند با تایپ متن موردنظر خود در کادر مربوطه و فشار دادن دکمه “Enter” مطالب را برای مشاهده کلیه شرکت کنندگان در کلاس ارسال نمایند. در صورتیکه دانشپذیر بخواهد با استاد کلاس مکالمه خصوصی داشته باشد باید ابتدا نام استاد را از قسمت “Attendess” انتخاب کرده و گزینه “Start Prvate Chat” را انتخاب نماید. با انجام این عمل یک “Tab” جدید در قسمت پایینی بخش “Chat” فعال شده و در آن قسمت مکالمه خصوصی امکانپذیر خواهد شد.

 بخش “Video”

از این بخش به منظور نمایش تصویر استاد و یا دانشپذیرانی که از طرف وی تایید شده باشند استفاده می گردد. جهت نمایش تصویر مراحل زیر را دنبال کنید:

۱- ابتدا از اتصال صحیح دوربین به رایانه خود اطمینان حاصل نمایید.

۲- پس از فعال سازی امکان نمایش تصویر توسط استاد برای دانشپذیر، مطابق تصویر زیر در قسمت “Video” گزینه “Start My Webcam”  را کلیک کنید. لازم به ذکر است به محض انتخاب این گزینه پنجره کوچکی نمایش داده خواهد شد که می بایست گزینه “Allow” را انتخاب نمایید.

۳- با انجام مرحله فوق دوریین شما فعال گردیده است اما هنوز تصویری برای نمایش به سایر کاربران از دوربین شما پخش نخواهد شد و دانشپذیر تنها تصویر خروجی دوربین خود را در کادر “Video” مشاهده خواهد کرد. به منظور نمایش تصویر برای سایر کاربران گزینه “Start Sharing” را که در قسمت پایین تصویر نمایش داده شده است کلیک کنید.

چنانچه قبل از استاد قصد خروج از کلاس را داشتید از منوی  “Meeeting” گزینه ” Exit Adobeconnect” را انتخاب نمائید و اگر استاد به کلاس پایان دهند، شما به صورت خودکار از کلاس خارج می شوید و با پیام زیر مواجه می شود.

لینک نرم افزارهای مورد نیاز کلاس آنلاین

کلاس های غیر حضوری با نرم افزار Adobe Connect برگزار می گردد.

جهت نصب، بر اساس سیستم عامل خود یکی از موارد زیر انتخاب کنید:

(برای امکان تایپ صحیح فارسی در کامپیوتر و لپ تاپ ، کی برد فارسی سازگار با ادوبی کانکت را هم دانلود و نصب فرمائید.)

 

 در صورت نیاز به نصب Skype